Сальсічча (Salsiccia Piccante) - типово італійська салямі, яку їдять в сиров'яленому вигляді або обсмажену на деревному вугіллі. Для її виготовлення використовується тільки грудинка і лопатка породистий свиней. В якості спецій найчастіше додають сіль, паприку, чорний перець, свіжий часник і насіння фенхелю, що надає ковбаски яскравий пікантний присмак.
Процес приготування сальсіччі нешвидкий - на це йде принаймні 3-4 тижні. Майже весь цей час ковбаски проводять час в сухому провітрюваному приміщенні, де проходить їх дозрівання.
Найчастіше сальсічча додається в піцу і салати середземноморської кухні, а також до складу зігріваючих густих юшок. Даний сорт салямі чудово поєднується з в'яленими томатами і різними сирами твердих зрілих сортів, таких як, Грана Падано або пармезан. Крім того, сальсічча прекрасно доповнює смак і аромат італійського хліба Фокачча (тонкої коржі з ароматними прянощами). А ще сальсічча використовується в якості смачної закуски або для приготування ситних пікантних сендвічів і брускетту.