Прошутто - в перекладі з італійської мови означає "окіст", тобто - це шинка, зроблена з окосту, натерта смачними прянощами та сіллю. Щоб отримати окіст дуже високої якості, під нього спеціально відгодовують свиней, яких годують соковитими каштанами, а також сироваткою, що залишається після виробництва сиру "пармезан". В основному для прошутто використовують задні ноги свині, які спочатку проходять етап сухого засолювання. Пізніше ноги вялять не менше десяти місяців. В результаті отримуємо сухе, тверде мясо із чудовим смаком та ароматом. Прошуто категорично не можна обробляти термічно. Розмір шматків в середньому від 1 кг і до 1, 3 кг. Прошутто виробляють у багатьох італійських містах, проте найкраще його готують у Пармі. Цей мясний європейський продукт дуже знаменитий в нашій Україні. Не відкладайте ваш апетит на завтра, купуйте прошутто вже сьогодні на нашому сайті.
Рожеві тонкі скибочки мяса додають у безліч страв наприкінці готування, приправляють супи та юшки, або ж самостійно подають на тарілці під келих хорошого червоного вина. Підсилить апетит до прошутто інжир або кусочки свіжої дині. Для отримання найкращого смаку від прошутто, його рекомендують нарізати прозорими тонкими пластами.